شرکت نامداران ایده پرداز والای اندیشمند(نیوا یونیور) اولین وتنها برگزارکننده کافه کارآفرینی به روشی نوین، با نوشتن مرامنامه خاص خود در استان البرز برآن است تا در رونق اکوسیستم کارآفرینی نقش اثرگذاری ایفا نماید.
چهارمین رویداد کافه کارآفرینی نیوا یونیور در آبان سال 1400 به میزبانی شرکت تولیدی – صنعتی نگارین گستر کیمیا و با حمایت شرکتهای ترنج و شیرین آفرینان (برند مرداس) و توبان در میدان استاندارد کرج و با حضور مدیران ارشد سازمانهای دولتی استان و بیش از پانزده کارآفرین و شرکت خصوصی برگزار گردید.
در این نشست حسین فلاح نژاد مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان البرز بیان کرد: حدود ۴ دهه قبل بحث استخدام محوری در دو بخش دولتی و خصوصی برای خانوادهها بسیار حائز اهمیت بود و در آن زمان آن را بهترین راه برای رسیدن به اشتغال میدانستند اما اکنون اینگونه نیست و باید به دنبال فرایند جدید برای اشتغال و تولید باشیم.
وی ادامه داد: امروز فرصتهای شغلی در حوزه کسبوکارهای استخدام محور کمتر شده است و از طرفی درآمدهای حاصل از اشتغال در این بخش هم آنقدرها برای جوانان جذاب نیست، به همین دلیل باید به دنبال راههای اشتغالزایی جدید باشیم.
مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان البرز در چهارمین رویداد کافه کارآفرینی نیوا یونیور با اشاره به بالا بودن عدد اشتغال در بخشهای کشاورزی، خدمات و صنعت در کشورهای پیشرفته دنیا گفت: دلیلش این است که به دنبال کارآفرینی و ایجاد کسبوکار برای هر فرد از جامعه حرکت کردهاند.

وی در ادامه از اهمیت تبدیل گفتمان کارآفرینی به یک هویت اجتماعی سخن گفت و افزود: یکی از لوازم کارآفرینی ایدهپردازی و خلاقیت است و باید در راه آموزش این موارد با جامعه پیش رویم.
فلاح نژاد در مورد فعالیتهای وزارت تعاون در راه ایجاد فرهنگ کارآفرینی و اشتغال خودساخته توسط افراد بالغ جامعه توضیح داد: یکی از این اقدامات فعالیت ۱۹ مرکز خدمات مشاوره کارآفرینی برای آمادهسازی و گسترش کارآفرینی و پوشش مشکلات پیش روی کارآفرینان است، صدور مجوز برای ۴ مرکز شتابدهنده و یک کافه کارآفرینی از دیگر اقدامات در این زمینه است.
وی با اشاره به اینکه هفته جهانی کارآفرینی فرصت خوبی است تا به بخش خصوصی کمک کنیم تا در این حوزه قدمهای مؤثرتری بردارد، عنوان کرد: یکی از مشکلات حال حاضر کشور در بحث مسائل اجتماعی است و یکی از مهمترین راهحلها در این زمینه تربیت افراد کارآفرین است که به دنبال گسترش کار و ایدهپردازی باشند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان البرز گفت: کافه کارآفرینی فرصتی را فراهم میکند که افراد کارآفرین بتوانند در کنار تبادل افکار از تجربیات بزرگان این حوزه استفاده کنند.
وی اظهار امیدواری کرد که رویداد کافه کارآفرینی به گفتمانی تبدیل شود که فرصت هماندیشیها برای کارآفرینی بیشتر شود و افزود: البرز از استانهای قدرتمند در حوزه کارآفرینی است و از لحاظ علمی و عملی در این حوزه نقش ملی دارد.
فلاح نژاد با اشاره به اینکه برای تقویت هرچه بیشتر کارآفرینی در کشور بخش دولتی در کنار بخش خصوصی حرکت میکند، گفت: حضور اتاق بازرگانی در این رویداد نشان میدهد که متولیان این مجموعه هم برای کارآفرینی اهمیت ویژهای قائل هستند.
مهدی کامکار در چهارمین رویداد کافه کارآفرینی البرز: باید رویدادهایی مانند کافه کارآفرینی بسط و گسترش داده شود

در ادامه مهدی کامکار رئیس انجمن تخصصی صنایع همگن شوینده، بهداشتی و آرایشی استان البرز با بیان اینکه ما تمام هستی و زندگی خود را میگذاریم تا صنعت را سرپا نگه داریم، گفت: در حوزه صنعت و کارآفرینی با مشکلات زیادی مانند صدور متعدد بخشنامهها و آییننامههای سد راه تولید مواجه هستیم.
وی با اشاره به اینکه تورم را دولتها رقم میزنند، افزود: بهعنوان نمونه در جامعه باید برای کالاهای اساسی خانوارها مانند شکر، گوشت مرغ و دارو ارز ۴۲۰۰ تومانی تخصیص یابد اما متأسفانه اینگونه نیست و نتیجهاش تورمهای افسارگسیخته میشود.
رئیس انجمن تخصصی صنایع همگن شوینده، بهداشتی و آرایشی استان البرز ادامه داد: باید برگزاری رویدادهایی مانند کافه کارآفرینی در کشور بسط و گسترش داده شده و مشکلات کارآفرینان در چنین رویدادهایی مطرح و منعکس شود.
وی با اشاره به اینکه ابزار و نیروی تولید از سوی صنعتگران وجود دارد، بیان کرد: اما باید جلوی دستاندازیها در این مسیر گرفته شده و روحیه کار فعالان بخش خصوصی حفظ شود.
سخنرانی ماهرخ فلاحی (عضو اتاق بازرگانی البرز و بانوی موفق کارآفرین) در چهارمین رویداد کافه کارآفرینی البرز

در بخش دیگری از این رویداد ماهرخ فلاحی عضو اتاق بازرگانی البرز و از بانوان موفق کارآفرین که در حوزه دامپروری فعالیت دارد، گفت: در سطح کشور با حضور ۱۳۸ بانوی کارآفرین موفق انجمن ملی زنان کارآفرینان کشور را تشکیل دادهایم.
عضو انجمن ملی زنان کارآفرین ایران با بیان اینکه در هر استانی حداقل ۲۰ بانوی کارآفرین را تربیت کردهایم، افزود: اکنون صادرکنندگان و تولیدکنندگان قوی در حوزههای مختلف از جمله قارچ داریم و از آشنایی با بانوان موفق کارآفرین در البرز و دیگر نقاط کشور که اخیراً به این عرصه ورود کردهاند، استقبال میکنیم.
فلاحی با تأکید بر اهمیت گسترش مرزهای کارآفرینی از درون یک استان به سراسر کشور گفت: باید جوانان بهویژه فارغالتحصیلان دانشگاهی جویای کار در دل شهرها و روستاها را آموزش دهیم تا به کارآفرینی رویآورند.
در پایان برگزاری رویداد كافه كارآفرینی نیز از فعالان مؤثر در حوزه کارآفرینی از جمله شادی حاضری رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی البرز با اهدای لوح سپاس از سوی مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تقدیر شد.