با توجه به اینکه محیطهای رقابتی امروزی رو به رشد هستند و حرکت سازمانها به سمت پیچیدگی و پویایی، شروع شده است، توانایی یادگیری زودتر و سریعتر از رقبا، تنها مزیت نسبی در دهه آینده خواهد بود و میبایست چشماندازها و اهداف بلندمدت و کوتاهمدت سازمانها به نوعی دیگر بررسی شود و خلاقیت، نوآوری به همراه استفاده از اطلاعات بروز میبایست جزء جدانشدنی تصمیمگیری مدیران باشد و تنها سازمانی میتواند ادعای برتری و موفقیت کند که از قابلیتها، تعهد، ظرفیت یادگیری کارکنان در تمام سطوح سازمان به بهترین نحو استفاده نماید.
در این شرایط شناخت و بهکارگیری عوامل موفقیت و عدم موفقیت سازمانها چه در ایران و چه در کشورهای دیگر و نگرش و نحوه برخورد مدیران، مواجه با مسائل باعث میشود در شرایط بحران به نحو احسنت بتوان تصمیمگیری و سازمان پویا و فراگیر خلق نمود. در این مقاله به شناسایی و بررسی عوامل موفقیت، بهبود مستمر و ارتقاء جایگاه شرکت ایران آوندفر به عنوان سازمان پویا و فراگیر پرداخته شده است.
کلمات کلیدی:
سازمانهای پویا، رقابت نوآورانه، عوامل موفقیت، سازمانهای فراگیر، شرکت ایران آوندفر
بخشی از متن مقاله:
مقدمه
نوآوری ارزشآفرین سازمان به طور یکسان بر ارزش و نوآوری تاکید دارد و یکی از استراتژیهای مبتنی بر رقابت و رایج را به چالش میکشد و شرط لازم برای اطمینان از موفقیتآمیز بودن تصمیمهایی است که سازمانهای پویا در شرایط ریسک و عدم اطمینان در پاسخ به تغییرات محیط و جامعه برای رسیدن به اهداف و چشماندازهای تعریف شده در زمان مناسب اتخاذ مینماید. اینکه سازمانها دچار فقر و ضعف در یادگیری هستند، امری تصادفی نیست.
روشی که سازمانها طراحی شده و مدیریت میشوند، طریقی که مشاغل افراد تعریف شده است و مهمتر از همه راهی که به همگی ما آموخته شده است که چگونه فکر کنیم و چگونه ارتباط برقرار کنیم (نه تنها در داخل مؤسسه بلکه در سطوح وسیعتر) همه و همه به وجود آورنده ناتوانیهای اساسی در زمینه یادگیری هستند. علیرغم تلاش شدید برخی افراد شایسته، لایق، متعهد، این ناتواناییها اثرات خود را به مؤسسات تحمیل مینمایند. هدف از این مقاله شناسایی عوامل موفقیت در شرکت ایران آوندفر که جزو سازمانهای پویا و فراگیر میباشد، هست.
روش انجام تحقیق: تحقیق حاضر از نظر هدف از نوع کاربردی است. همچنین در این پژوهش رویکرد کیفی در کنار مطالعه موردی در نظر گرفته شده است.
روش و ابزار گردآوری اطلاعات:
روش کتابخانهای با مطالعه کتابها، مقالات و مجلات تحقیقات دیگر پژوهشگران از قبیل ایکیا و.. و جستجو در اینترنت، مطالعه کتب مربوط در زمینه صنایع آرایشی و بهداشتی، دادههای اولیه و ثانویه اطلاعات موردنیاز جمعآوری گردید.
روش میدانی در پژوهش حاضر، همانند بسیاری از مطالعات مشابه، برای جمعآوری اطلاعات موردنظر از پرسشنامه استاندارد، مصاحبه، مشاهده مستقیم استفاده میگردد. از مصاحبه نیمهساختاریافته نیز استفاده شده: این روش از طریق بهکاربردن سؤالات باز و استفاده از نظرات مخاطب نه فقط پاسخ بله یا نه یا انتخاب یکی از پاسخها. همچنین مصاحبه با مدیرعامل سازمان.