بلاگ

عنوان
مقاله

بررسی تاثیر مدیریت دانش بر مدیریت ارتباط با مشتری در شرکت‌‌های تولید‌کننده پوشاک ورزشی در ایران (شرکت‌های دایی و مجید)

مقاله علمی - پژوهشی دکتر جهان‌افروز احمدزاده - بررسی تاثیر مدیریت دانش بر مدیریت ارتباط با مشتری در شرکت‌‌های تولید‌کننده پوشاک ورزشی در ایران

مشخصات مقاله:

نویسندگان:

فیروزه حاج‌علی‌اکبری – استادیار، دانشکده مدیریت، واحد زنجان، دانشگاه آزاد اسلامی، زنجان، ایران

جهان‌افروز احمدزاده📧 – دکترای مدیریت بازاریابی، واحدزنجان، دانشگاه آزاداسلامی، زنجان، ایران (نویسنده مسئول)

فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد.

حجم فایل: 711کیلوبایت

چکیده مقاله:

هدف از پروژه حاضر، بررسی تأثیر مدیریت دانش بر مدیریت ارتباط با مشتری در شرکت‌های تولیدکننده پوشاک ورزشی در ایران بود، روش پژوهشی از نوع توصیفی‌-‌همبستگی می‌باشد که جامعه آماری آن را کارکنان شرکت‌های دایی و مجید به تعداد ۱۴۰ نفر تشکیل می‌دهند که با استفاده از فرمول کوکران و روش نمونه‌گیری ساده تعداد ۱۵۰ نفر به‌عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. در این پژوهش برای گردآوری داده‌ها از پرسش‌نامه مدیریت دانش شرون لاوسون (۲۰۰۳) و پرسش‌نامه استاندارد بومی شده گرایش به کارآفرینی استفاده شد. ضریب پایانی پرسش‌نامه با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ به ترتیب ۰٫۸۳ و ۰٫۸۰ به دست آمد.

به‌منظور تجزیه‌وتحلیل داده از آمار توصیفی و آمار استنباطی (ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون) استفاده شد. یافته‌های پژوهش نشان داد که بین مدیریت دانش و ابعاد آن با موفقیت ارتباط با مشتری در شرکت‌های تولیدکننده پوشاک ورزشی ارتباط مثبت و معناداری وجود دارد. نتایج تجزیه‌وتحلیل رگرسیونی نیز آشکار ساخت که مؤلفه‌های مدیریت دانش توانسته‌اند حدود ۰٫۹۸۷ درصد از واریانس موفقیت ارتباط با مشتری را پیش‌بینی کنند که در این میان بعد کاربرد دانش بیشترین سهم را در این پیش‌بینی دارد.

کلمات کلیدی:

دانش، مدیریت دانش، مدیریت ارتباط با مشتری، شرکت‌های تولیدکننده پوشاک ورزشی

بخشی از متن مقاله:

مقدمه: امروزه، سازمان‌ها شاهد تغییرات سریع و غیر قابل پیش‌بینی زیادی در محیط هستند. رقابت فزاینده جهانی، توسعه و گسترش تکنولوژی اطلاعات و تغییرات در ویژگی‌های جمعیت‌شناختی نیروی انسانی و مشتریان در قلب تغییرات قرار دارند (مدهوشی، ۲۰۱۰)؛ برای رسیدن به هدف جهانی‌شدن و یا حتی ماندن در این سطح، پرورش و جایگزینی نیروهای جدید به‌منظور ادامه راه رشد و ترقی الزامی است و آینده متعلق به کسانی است که برای آن برنامه و هدف دارند (یوسفی و همکاران، ۳۵:1388ص). در چنین عصری، برخورداری از اطلاعات و مدیریت دانش به موقعیت استوار برای ادامه حیات در سازمان‌های پویا و نوآور تبدیل شده و حتی توان رقابت در بازارها و تجارت، منوط به کسب، توسعه و روزآمدی دانش فردی و سازمانی است (صفرزاده و همکاران، ۷۷:1391ص).

اهمیت کسب، توسعه و روزآمدی دانش فردی و سازمانی هنگامی بیشتر آشکار می‌گردد که دریابیم عرصه کنونی کسب‌وکار، تصویر جدیدی از سازمان ارائه می‌کند که در آن، سازمان مجموعه‌ای از فرایندهایی است که هدف آنها ایجاد ارزش برای مشتری و ارتقای کیفیت خدمات مورد انتظار مشتریان است (بندریان، ۲۰۲:1390 ص). از این رو فرایندهای مدیریت دانش، جهت به جریان آوردن دانش و رساندن آن به جای اصلی خود، اهمیت ویژه‌ای خواهد داشت.

سازمانی که از تسهیم اطلاعات و خلق دانش میان کارکنانش حمایت می‌کند بیشتر می‌تواند فرایندهای مؤثر و کارآمد را تعریف کند و عملکرد سازمانی خود را بهبود بخشد. در سازمانی با فرهنگ تبادل دانش، افراد ایده‌ها و پیشنهادهای خود را با دیگران تبادل می‌کنند؛ زیرا به جای اینکه مجبور به این کار باشند، آن را فرایندی طبیعی می‌دانند؛ بنابراین باید در بین اعضای سازمان، این انگیزه را به وجود آورد که بدون ترس از دست دادن موقعیت خود به تبادل دانش در سازمان بپردازند (گرانت، ۱۹۹۶).

مدیریت دانش به تلاش‌هایی اشاره دارد که به طور نظام‌مند برای یافتن، خلق، قابل دسترسی کردن، کاربرد و سرمایه‌های نامشهود سازمان، تقویت فرهنگ یادگیری مستمر و تسهیم دانش در سازمان انجام می‌شود (رهنورد و همکاران، ۱۳۸۸). مدیریت دانش به دنبال ایجاد و توسعه دارایی‌های دانشی سازمان است و با شناسایی، خلق، کاربرد و تسهیم دانش مرتبط است (ساعد و همکاران، ۱۳۸۸).

هدف نهایی مدیریت دانش کاربرد دانش در جهت بهبود عملکرد سازمانی است (انواریو همکاران، ۱۳۸۸) شرکت‌ها همواره باید با شناخت و درک صحیح از نیازها و ارزش‌های مدنظر مشتریان، کالاها و خدمات با ارزشی را به آنان ارائه کنند تا با جلب رضایتمندی در آنها وفاداری ایجاد کنند (حسنقلی‌پور و همکاران، ۱۳۹۱). مشتریان به خاطر ارتباط مستقیمی که با اقدامات یک سازمان دارند، منبع ارزشمندی برای فرصت‌ها، تهدیدات و سؤالات عملیاتی مرتبط با صنعت مربوطه می‌باشند.

اشتراک‌گذاری مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

Registration

Forgotten Password?