بلاگ

عنوان
مقاله

شناخت مولفه‌های تفکر استراتژیک و عوامل موفقیت در سازمان‌های رو به رشد

مقاله علمی - پژوهشی دکتر جهان‌افروز احمدزاده - شناخت مولفه‌های تفکر استراتژیک و عوامل موفقیت در سازمان‌های رو به رشد

مشخصات مقاله:

نویسندگان: آقای دکتر محمدتقی امینی، آقای دکتر محمدمهدی پرهیزگار، جهان افروز احمدزاده📧

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد.

حجم فایل: 401کیلوبایت

چکیده مقاله:

با توجه به اینکه محیط‌های رقابتی امروزی رو به رشد هستند و سازمان‌ها در برابر پیچیدگی‌های روزافزون مسائل قرار گرفته‌اند، چشم‌اندازها و اهداف بلندمدت و کوتاه‌مدت سازمان‌ها به‌گونه‌ای دیگر بررسی می‌شود و خلاقیت و نوآوری و به همراه استفاده از اطلاعات بروز جزء جدانشدنی تصمیم‌گیری مدیران شده است.

در این شرایط شناخت مؤلفه‌های استراتژیک و به‌کارگیری آنها و عوامل موفقیت و عدم موفقیت سازمان‌ها چه در ایران و چه در کشورهای دیگر و نگرش و نحوه برخورد مدیران، مواجه با مسائل، باعث می‌شود بتوان در شرایط بحران به نحو احسنت تصمیم‌گیری نمود. این مقاله در جستجوی شناسایی مؤلفه‌های تفکر استراتژیک و توجه به عناصر استراتژی مدیریت ارتباط با محیط در شرکت ایران آوندفر بروی چگونگی پیشرفت سازمان، شناسایی عوامل موفقیت، بهبود مستمر و ارتقا جایگاه این سازمان در کشور می‌باشد.

کلمات کلیدی:

تفکر استراتژیک، رقابت نوآورانه، ارزش‌های مشترک، عوامل موفقیت، سازمان‌های روبه‌رشد، موقعیت‌یابی، شرکت ایران آوندفر

بخشی از متن مقاله:

مقدمه

نوآوری ارزش‌آفرین سازمان به طور یکسان بر ارزش و نوآوری تاکید دارد و یکی از استراتژی‌های مبتنی بر رقابت و رایج را به چالش می‌کشد و شرط لازم برای اطمینان از موفقیت‌آمیز بودن تصمیم‌هایی است که سازمان‌های روبه‌رشد در شرایط ریسک و عدم اطمینان در پاسخ به تغییرات محیط و جامعه برای رسیدن به اهداف و چشم‌اندازهای تعریف شده در زمان مناسب اتخاذ می‌نماید. هدف از این مقاله شناسایی مؤلفه‌های تفکر استراتژیک و عوامل موفقیت در شرکت ایران آوندفر که جزو سازمان‌های پویا می‌باشد.

دست‌یابی به عوامل موفقیت در سازمان‌های پویا
استراتژی دستیابی به عوامل موفقیت در هدایت سازمان‌های پویا

شرکت‌های موفق: یک شرکت موفق با این مشخصات تعریف می‌شود: ۱. مزیت رقابتی ۲. مدیریت بالاتر از حد متوسط ۳. رهبری بازار

مزیت رقابتی مایکل پورتر پیشگام مدل مزیت رقابتی بود و مزیت رقابتی را به دو گونه تفکیک کرد: مزیت تمایز و مزیت هزینه. مزیت تمایز هنگامی است که شرکتی کالا یا خدمات ممتاز و منحصربه‌فرد را با همان قیمتی ارائه دهد که توسط بازار عرضه می‌شود. مزیت هزینه هنگامی است که شرکتی همان کالا یا خدمات بازار را با قیمت کمتر ارائه می‌دهد. پورتر می‌نامد، زیرا آنها موقعیت شرکت را به‌عنوان اینکه دارای کالا یا «مزیت‌های موقعیتی» در مجموع این مزیت‌ها را خدمات برجسته در صنعت خاص خود هستند، معرفی می‌کند. وی همچنین عنوان می‌کند که این مزیت‌ها نمی‌توانند برای همیشه پایدار باشد، زیرا بهره اقتصادی باعث ایجاد رقابت می‌شود.

موانع ورود به بازار شرکت‌های خوب می‌توانند در صورت وجود موانع زیاد ورود به بازار موقعیت خوب خود را حفظ کنند. این موانع می‌تواند به علت هزینه‌های ثابت بالا یا به علت مخارج تحقیق و توسعه طولانی‌مدت مانند صنایع دارویی و توسعه نرم‌افزار کامپیوتری باشد. تمام این هزینه‌های ورود می‌تواند رقبا را از ورود به بازار منع کند، بنابراین به شرکت کمک می‌کند تا موقعیت برجسته خود را حفظ کند.

معروفیت نام شرکت ارزش معروفیت نام‌های تجاری واضح به نظر می‌رسد. مشکل اینجا است که نمی‌توان نام یک شرکت معروف را ارزش‌گذاری کرد و هیچ روشی برای این کار وجود ندارد. یک نام معروف فقط می‌تواند ارزش کیفی داشته باشد، اما درعین‌حال می‌تواند موجب ایجاد رابطه‌ای طولانی‌مدت و محکم میان تولیدات یا خدمات یک شرکت و مشتریان آن ایجاد کند. ترکیب یک نام معروف با سایر ویژگی‌های شرکت می‌تواند موفقیت‌های بزرگی را در آینده برای شرکت رقم بزند.

اشتراک‌گذاری مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

Registration

Forgotten Password?