عارضهیابی کسبوکار، آنچه شما باید بدانید و چرا سازمانها به کمک ما نیاز دارند
در دنیای پرنوسان، نامطمئن، پیچیده و مبهم امروز، کسبوکارها دستخوش تغییرات منظم میشوند و نیاز به توسعه سازمانی مستمر ایجاد میکنند. هدف اصلی توسعه سازمانی افزایش کارایی و اثربخشی یک سازمان است.
عارضهیابی سازمانی یا آسیبشناسی سازمانی، روشی موثر در نگاه کردن به سازمان برای تعیین شکاف بین عملکرد فعلی و مطلوب و چگونگی دستیابی به اهداف است.
دلیل واقعی انجام عارضهیابی سازمانی بسیار ساده است. چرخه زندگی یک سازمان شبیه به چرخه زندگی بیولوژیکی یک موجود زنده است. مانند همه موجودات زنده، سازمانها نیز با مشکلاتی روبرو میشوند که اگر در زمان مناسب به دنبال حل آن نباشند، ممکن است منجر به زوال و در نهایت شکست آنها شود. انجام فرآیند عارضهیابی همانند تلاش یک پزشک برای تشخیص درمان بیماران خود میباشد. همانطور که یک پزشک برای اینکه بیماری را درمان کند باید یک تشخیص داشته باشد. کمک به یک سازمان و ایجاد یک نوع تغییر، بدون تشخیص وضعیت فعلی، کاملاً غیرمسئولانه است.همانطور که برخی از پزشکان با تمرکز بر تغذیه، غذا و درمانهای طبیعی تشخیصهایی میدهند، در حالی که برخی دیگر با استفاده از داروهای شیمیایی، یا حتی با امتحان کردن یک دارو و دیدن اینکه آیا اثرات مثبتی دارد یا خیر، تشخیص میدهند و سپس چیز جدیدی را امتحان میکنند. عارضهیابی سازمانی نیز روشی خلاقانه برای شناخت یک سازمان در همه سطوح است (از سطوح سطحی گرفته تا عمیقترین قسمتهای پنهان که با چشم قابل مشاهده نیستند). این بسیار شبیه به عملکردی است که مشاوران عارضهیابی در برخورد با سازمان ها انجام میدهند. بسته به خواسته ها، نیازها و اهداف مراجعان (بیماران) می توان از مدل های تشخیصی مختلف در موقعیت های مختلف استفاده کرد.
- به سازمان شما کمک میکند تا با تغییرات همگام شود
- بهبود کسب و کار شما را تضمین میکند
- به شما در شناسایی حوزههای مشکل اصلی کمک میکند
- اجرای این خدمت شرکت شما را قادر میسازد تا به اهداف بازاریابی و تولید خود دست یابید
- موقعیت شما را با رقبایتان تسهیل میکند
- موجب به حداکثر رسیدن سود و افزایش سهم بازار میشود
مراحل انجام یک پروژه ی عارضهیابی
برای عارضه یابی سازمان باید به مسائل و اتفاقات مختلف نگاه چند بعدی داشت و با گردآوری دادهها موجود در سازمان به تحلیل عمیق درباره کنشها و واکنشها رسید .
شناخت دقیق اجزاء و ارتباط میان آنها در سازمان تنها راه ارائه راهحلهای عملیاتی برای بهبود سازمانهاست. پزشک تنها زمانی میتواند تشخیصهای کلیدی و دقیق داشته باشد که نشانههای بیماری را از طریق آزمایشات مختلف بررسی کند و در نهایت با تحلیل همزمان نتایج این آزمایشها نوع بیماری و راه درمان آن را ارائه دهد. تیم مشاوران نیوایونیور نیز با مد نظر قرار دادن این پیش فرض کلیدی در بدو آشنایی با سازمانها از طریق انجام پروژه شناخت و عارضهیابی، شناخت دقیقی از سازمان به دست میآورد. سپس با ترکیب تجربه و دانش مدیریتی اعضاء خود به تشخیص دقیق مسأله سازمان و ارائه راهحل برای رفع عارضهها میپردازد. این پروژه شامل 3 فاز است که ذیلاً تشریح می شود:
1- شناخت سازمان
در این بخش موضوعات تخصصی مربوط به هر واحد از سازمان از طریق جلسات مصاحبه عمیق مورد بررسی قرار گرفته و بر مبنای چکلیستهای از پیشطراحیشده فعالیتهای تخصصی به دقت شناسایی میشوند. همچنین موضوعات کلان سازمان از طریق مصاحبه با مدیران عالی سازمان تحلیل میشود و در نهایت نتایج گزارشات به شرکت ارائه میشود.
2- عارضهیابی سازمان
با جلسات داخلی، نیوایونیور در این فاز به ارتباطدهی و تحلیل دقیق اطلاعات انجام گرفته پرداخته و تحلیل همهجانبه از مشکلات، نقاط قوت، ضعف، فرصتها و تهدیدهای سازمان صورت میگیرد. این عارضهها نیز در قالب گزارشی مفصل برای هر واحد و همچنین برای کل سازمان تهیه میشود.
3- ارائه پیشنهادات
پس از بیان دقیق عارضهها، تیم مشاوران نیوایونیور با توجه به تجربه مدیریتی و مشاورهای خود و با استفاده از نظریهها و تکنیکهای مدیریت به ارائه پیشنهادات قابل اجرا میپردازد. این پیشنهادات مسیر کلی برای رفع عارضهها و بهبود فرایندها را نشان میدهد.
ابزارهای عارضهیابی سازمانی:
ابزارهای زیادی برای تجزیه و تحلیل و تشخیص سازمان ها و پدیده های آنها وجود دارد. متداول ترین روش هایی که استفاده میشود عبارتند از:
- مصاحبههای ساختاریافته
- گروههای متمرکز
- نظرسنجیها
برخی از سوالاتی که در طول عارضهیابی به دنبال پاسخ آنها هستیم عبارتند از:
- آیا چشم انداز و هدف شرکت روشن، انگیزه دهنده و مشترک برای همه است؟
- آیا مدیریت شرکت یک برنامه استراتژیک ایجاد و ابلاغ کرده است؟
- رفتارهایی که فرهنگ شرکت از آنها حمایت و ترویج می کند چیست؟ کدام یک نادیده گرفته می شوند یا فراموش می شوند؟
- آیا تیم ها اهداف مشخص و شفافی دارند؟
- آیا فرآیندها با تکامل شرکت تطبیق داده شده است؟ کدام یک نیاز به بررسی و بهبود دارند؟
- آیا هر یک از کارمندان درک روشنی از کارهایی که باید انجام دهند (و کارهایی که نیازی به انجام آنها ندارند) برای کمک به موفقیت کسب و کار دارند دارند؟
- آیا کارمندان و مدیران مهارت های لازم برای موفقیت را دارند؟
- آیا شرکت ابزار عینی برای ارزیابی سطح عملکرد خود و انجام تنظیمات لازم در زمان واقعی به خود داده است؟
- آیا روش مدیریت با واقعیت و چالش های شرکت منطبق است؟
- آیا دلایل پشت پروژه تحول روشن و ابلاغ شده است؟ و برای همه قابل درک است؟
- آیا فعالیت های مربوط به تحول به وضوح تعریف و تعیین شده است؟
- آیا برنامه ای برای ارتباط و مدیریت تغییر وجود دارد؟
- چه آموزشی در دسترس خواهد بود؟ چه کسانی آموزش خواهند دید؟
- آیا رفتارهای جدید مورد انتظار ابلاغ شده است؟
- آیا همه درک یکسانی از تحول دارند؟
و در آخر، داشتن نقطه ضعف در سازمان امری طبیعی است؛ اما اگر به موقع آن را پیدا نکنید، به مرور بزرگ و بزرگتر شده و ممکن است تبدیل به یک مشکل خطرناک و خطرساز شود که کل سازمانتان را درگیر و به آن آسیب برساند. عارضه یابی سازمانی از بروز این مشکل پیشگیری میکند. هرچه سازمان بزرگتر باشد، عارضه یابی آن به فرآیند پیچیدهتری تبدیل میشود. اما اگر در بازههای زمانی منظم این کار را انجام دهید و در کنار آن، حین انجام کار هم به ایرادها و نقاط ضعف توجه داشته باشید، میتوانید مطمئن شوید هیچ ایرادی ناشناخته باقی نمیماند.
مشاوران ما تشخیص دهندگان با بصیرت، شنوندگان ماهر و ناظران مشتاق هستند که با بررسی کامل و دقیق، علل ریشه ای مشکلات و شکافهایی پنهان که مانع رشد سازمان میشود را شناسایی کرده و با ارائه راهحلهای پایدار و برنامههای عملی واضح و دقیق به حل مشکلات در راستای اولویت ها و استراتژیها، کمک میکنند.
با افت یا نوسانات فروش مواجه هستید؟ ظرفیت تولید بیشتر دارید، اما امکانش فراهم نیست؟ سیستم جمعآوری دادههایتان، جوابگوی پیشبینی آینده کارتان نیست؟
ما به شما در حل مسائل بحرانیتان کمک خواهیم کرد
درخواست مشاوره
با عضویت در خبرنامه
هیچ رویدادی را ازدست نخواهید داد.